28 April 2011

Kala Bulan Mengambang

Hari ini merupakan peperiksaan untuk kertas terakhir aku untuk semester ini. Selesai sahaja menjawab soalan-soalan yang ditujukan kepada aku, terus aku menuju ke arah en Taj yang setia menanti aku dari pukul 7.30 pagi hingga pukul 11.15 pagi. Kemudian, aku dan en Taj bergerak ke BSH3 untuk mendengar taklimat LI kemudian, aku meneruskan perjalanan ke PWTC bersama cik Mayo, tuan Mimi dan tuan Myraz.

Aku rasa diri aku agak weng pada hari ini. Aku menjadi lebih weng dan ngeng serta kronik apabila aku mengetahui buku GUiT tiada di IKLBF. Pada malamnya, kami pergi dinner di Ram's Cafe. Ke-weng-an aku masih lagi wujud ketika itu. Sebenarnya, aku rasa pada hari ini semua orang seperti sedang melepaskan diri dari belenggu peperiksaan. Cik Mayo tak habis-habis mencipta pantun, tuan Mimi pula mencalah tanpa kaitan manakala tuan Myraz hanya mampu gelak dan kadang-kadang turut menyambung pantun yang dikemukakan oleh cik Mayo. AKU??....aku tetap weng dengan kata-kata dan dunia aku sendiri.

Kemudian aku sedar. Ini mungkin merupakan dinner terakhir kami untuk semester ini. Aku cuba untuk mengingati setiap wajah, senyuman dan kekerutan di dahi setiap orang yang berada di meja tersebut. Jam 3.30 ini pula, aku baru sahaja selesai berborak dengan cik snoopy tentang hari-hari di zaman kanak-kanak. I'm going to remember that also. Thanks guys for every single memory you've brought to me.



THANK YOU !!!!!!!!!!!!!!


p/s: Nak cari GUiT kat MPH MidValley

26 April 2011

Worm-out

Malam tadi aku berhajat untuk stay up sampai pukul 4 pagi. Malangnya, hajat aku itu tidak tertunai semuanya gara-gara PERUT aku. Dua tiga menjak ini, aku sentiasa berasa lapar walaupun aku baru sahaja melantak sepinggan (pinggan ke??) yee mee sizzling. Lapar aku itu bukanlah setakat lapar yang calang-calang. Lapar aku itu sampai ke tahap aku terasa bumi yang dipijak ini tidak terpijak lagi. Aku mula membuat andaian......

1. Ada parasit dalam perut aku
2. Hb aku rendah
3. Aku makan tak baca Bismillah
4. Perut aku merajuk dan memboikot makanan
5. Perut aku rindu akan masakan umi
6. Aku perlu makan 'tali kecapi' untuk kenyangkan perut

Teringat akan kejadian pada suatu malam dimana burung-burung tidak berkicauan kerna kat KL ini bukan banyak sangat pon burung. Aku terasa agak lapar pada malam itu. Jadi, aku memberi cadangan kepada cik snoopy untuk membeli burger jalanan. Dan ini merupakan respon cik snoopy....


"Perut ngah saket camtu, ade ati nak makan burger jalanan??....Pastu nak salahkan cacing!!!"


Teguran cik snoopy itu membuatkan otak aku yang tidak berapa sendik ini melayang seketika. Teringat akan lagu-lagu rakyat yang pernah dinyanyikan bersama teman-teman seperjuangan dalam permainan bola tembak rusa. Ini adalah lirik lagu tersebut. Letih aku menaipnya.....


Bangau oh bangau kenapa engkau kurus
Macam mana aku tak kurus
Ikan tak mahu timbul
Ikan oh ikan kenapa tak mahu timbul
Macam mana aku nak timbul
Rumput panjang sangat
Rumput oh rumput kenapa kau panjang sangat
Macam mana aku tak panjang
Lembu oh lembu kenapa ko tak makan rumput
Macam mana aku nak makan
PERUT AKU SAKIT
Perut oh perut kenapa engkau sakit
Macam mana aku tak sakit
Makan nasi mentah
Nasi oh nasi kenapa engkau mentah
Macam mana aku tak mentah
Kayu api basah
Kayu oh kayu kenapa engkau basah
Macam mana aku tak basah
Hujan timpa aku
Hujan oh hujan kenapa ko timpa kayu
Macam mana aku tak timpa
Katak panggil aku
Katak oh kata kenapa kau panggil hujan
Macam mana aku tak panggil
Ular nak makan aku
Ular oh ular kenapa nak makan katak
Macam mana aku tak nak makan
Memang makanan aku......



Baru sedar yang aku sedang menuding jari ke arah cacing yang 'tidak bersalah' itu.




KRONIK!!!!



p/s: Cacing memang sentiasa bersalah


24 April 2011

I wish I had a ......CAMERA

I wish I had it. There will be another 3 days for the semester to end. I try to keep my mind straight but I just can't. Don't know why. There are tooooo many memories for this year since I've been 'here'. I wonder if I could remember all those moments and faces here. This afternoon, I just had a lunch with my house mates. Cooking spaghetti with my room mate and chatting like we just get to know each other. Talking about dreams and wishes. I know it is hard to see them again after this. At that moment, I abruptly realized that this was the last lunch we might get to quietly spend together. And I keep blinking like snapping the shutter of a camera, wishing to imprint this moment somewhere in my heart. Amidst the sour scent of the spaghetti sauce and everyone's laughter.




p/s: Wow, aku menulis dalam Bahasa Inggeris =p

20 April 2011

To the Power of 3

Malam ini ada tiga buah video dan lagu (macam Hot fm kuasa 3 pulak) yang buat aku rasa tacing. Tapi untuk malam ini je la~~






Aku tak suka sangat video ni...Aku ske lagu je




p/s: hihihi

Kad-Win

Tetiba banyak pulak entri yang terhajat untuk ditulis. Tengah hari tadi semasa aku pulang ke rumah (di rumah aku tiada emak untuk buat cucur seperti dalam iklan), cik snoopy sedang sibuk menekan-nekan keyboard laptop beliau. Khusyuk benar aku lihat room mate aku itu. Aku beli pisang goreng dari Ram's Cafe sebelum pulang tadi. Jadi aku menjemput beliau makan bersama aku. Setelah bertengkar untuk habiskan pisang goreng tersebut, cik snoopy memulakan perbualan yang agak serius.

"Orang zaman sekarang, kalau nak jemput pergi kenduri kawen, just invite guna FB je"

Kata beliau. Kata aku secara monolog pula,

"Orang zaman sekarang, kalau men FB je musti ada cite kawen"

Secara tetiba, aku teringat akan perbualan aku dan rakan-rakan Cyclonians yang lain mengenai perkara ini. Macam-macam gaya dan cara serta mekanisma penjemputan telah digunakan di kampung kami masing-masing. Ada yang pengantin pergi jemput sendiri, ada yang pengantin + parents yang datang menjemput dan ada satu mekanisma yang aku tidak berapa faham iaitu pengantin + 3 pasangan. Kalau ikut adat keluarga aku, biasanya umi dan bak yang pergi menjemput dan ada juga yang dikirimkan kepada saudara-mara dan sahabat handai yang terdekat. Melalui perbincangan dan perkongsian pengalaman kami semua, ada satu mekanisma penjemputan yang amat menarik perhatian aku.

Setakat pengetahuan aku yang 'luas' ini, kebiasaanya orang akan menggunakan kad atau jemput dari mulut ke mulut sahaja. Akan tetapi mekanisma ini sangat menarik dan COOL!!

Jemput tetamu ke majlis kenduri dengan menggunakan SURAT RASMI!!!!....Itulah yang berlaku di kawasan tempat tinggal tuan Mimi ini. Mereka akan menghantar surat rasmi siap dengan alamat, tarikh serta garis yang memisahkan alamat penerima dan pengirim. Kagum aku mendengarnya. Hanya kata-kata ini yang mampu aku ucapkan....



"Aku takkan pergi majlis kawen ko kalu aku tak dapat surat rasmi"



p/s: Agaknya surat-surat tu perlu s.k. kat SU JKKK tak?

Diskusi

Petang esok akan berlangsungnya peperiksaan paper Analisis Farmaseutikal II bagi pelajar Fakulti Farmasi Tahun 2. Peperiksaan itu dijalankan pada jam 3.30 petang di DSG K1 (ada ke DSG kat Plaza Rah??). What-ever...

Oleh yang demikian, kanak-kanak riang ria a.k.a housemate aku ini mula bertanya tentang soalan pada tahun lepas. Ini kerana aku dan cik snoopy adalah senior mereka. Kesian aku melihat mereka kerana kebanyakan topik yang mereka tidak endahkan menjadi sasaran utama dalam soalan untuk batch kami. Semua macam sudah terkena toxicity aristolochia marcophylla.

Kemudian, kami berbincang pula tentang paper-paper kami yang telah kami jawab dengan 'jaya' nya (sambil tunjuk jari ke arah perut sendiri). Tetiba cik snoopy mengeluarkan topik tentang Peraturan Peperiksaan yang baru iaitu.....



"Sila pastikan anda tidak membawa telefon bimbit atau bateri telefon bimbit anda ditanggalkan"



Arrrgggghhhh!!!!!!!!!



Seraya itu juga aku diserang cardiac arrest....sebab...sebab... INI!!!!




sila KLIK!! pada gambar ini...


p/s: Peperiksaan itu menyeronokkan...Toinkk....Toinkk

18 April 2011

Demam

Aku pernah demam bola,
Aku juga pernah demam komik,
Demam tipu-tipu juga pernah aku rasa,
Tapi demam kali ini agak pelik.....

Demam dalam minggu final exam akan menyebabkan anda terasa agak bengang. Akan tetapi, itu semua kehendak dan ketentuan Allah. Oleh itu, keredhaan perlulah ada dalam mengiringi kekuatan diri untuk menghadapi ujianNya.

Malam sebelum exam Toksikologi, aku tetibe jatuh sakit (demam). Kesian aku punya room mate punya room mate punya room mate kerana terpaksa menjaga aku yang demam ini. Alhamdulillah, berkat usaha beliau mencari ubat dalam drawer aku, pagi itu aku bangun dengan segarnya. Maka bermulalah misi untuk aku membuat revision Toksikologi setelah tidur sepanjang malam dan hasilnya.......ENTAHLAH!!! Disini ingin aku ucapkan.........


"TERIMA KASIH CIK SNOOPY!!!!"



Sorry....I tak layan!!!!!!


p/s: Malam nie terus cancel nak stay up...hehehe

17 April 2011

Star-Parut

Pada zaman kanak-kanak dahulu, masih aku ingat akan pokok belimbing di hadapan rumah aku. Pokok belimbing ini juga merupakan port untuk aku dan adik aku lepak. Biasanya kami akan lepak atas pokok belimbing ni lepas abes sekolah sebelum kami start bermain di padang Pokok Ciku. Sekarang ni pokok belimbing tu da ditebang sebab bak nak buat garaj kat depan rumah. Umi aku juga menyokong dengan proposal bak tu sebab umi cakap pokok tu adalah sumber utama kepada kekayaan rumah aku dengan semut. Aku merupakan orang pertama (mungkin yang ke-2 lepas adik aku) yang menolak bulat-bulat proposal bak tu. Alasan; tak ade tempat nak melepak pasni.......


Pokok belimbing tersebut sangat produktif. Setiap hari tidak mengira musim dan panas terik pokok tersebut akan mengeluarkan buah-buah yang lazat dan penuh dengan air yang mengiurkan. Aku dan rakan-rakan sejawat aku yang lain akan memetik buah belimbing dan bawa ke dapur untuk dikisar dan diminum airnya.

Pada suatu hari yang damai (agaknya lah aku pon tak ingat =p), kami beramai-ramai menyerbu dapur rumah aku yang tak bape nak beso tu untuk buat air belimbing. Kami sangat excited pada ketika itu. Separuh dari kami akan memotong buah belimbing manakala separuh lagi mengisar buah belimbing dan beberapa orang akan meng-filter hampas-hampas belimbing. Tengah kami duk syiiooookkk membuat kerja sambil bermain-main, tetiba ada seorang kawan aku yang lelaki ni menjerit. Dan kami TERKEJUT!!!!!

4 batang jari kawan aku tu terkisar skali ngan buah belimbing dalam blender tu. Alhamdulillah tak putus wayar blender umi aku. Kalau tak musti pasni umi tak bagi dah kami main-main kat dapur agik...hikhik... Hebat gak ar kecederaan kawan aku tu tapi takde lah sampai kene masuk ward ke apa. Setelah dibawa ke hospital oleh abang aku, kawan aku balik ke rumah. Kawan-kawan aku yang lain juga pulang ke rumah setelah mendapat berita tentang kecederaan tersebut.

Berbalik kepada air belimbing tadi. Air belimbing bercampur darah dan cebisan kulit serta muscle kawan aku tu masih lagi dalam blender. Geli pulak aku bila teringat balik air tu. Kakak aku yang settle kan semua tu. AKU????....tengok power ranger's lagi baik....hahaha




p/s: Tangan beliau masih berparut.......

16 April 2011

Gaya Penulisan

Sekarang aku sudah memasuki fasa 'Aplikasi' dalam pengalaman aku sebagai seorang pelajar Fakulti Farmasi UKM. Jika mengikut Bloom's Taxonomy, bagi pelajar Fakulti Farmasi, fasa yang perlu dikuasai pada Tahun 1 dan 2 termasuklah fasa menghafal dan memahami. Apabila aku memasuki Tahun 3, aku perlu mengaplikasi maklumat dan pengetahuan yang aku kutip sepanjang 2 tahun aku belajar.

Apa yang ingin aku perkatakan disini adalah mengenai masa yang diperuntukan kepada aku untuk berada di Fakulti Farmasi UKM ini. Hanya tinggal 2 semester sahaja lagi untuk aku meluangkan masa bersama mereka-mereka yang berada di Fakulti ini termasuklah para pensyarah, pegawai sains, pembantu-pembantu pejabat dan juga makcik cleaner yang halau kawan-kawan aku kerana beliau ingin mengemop lantai.

Oleh sebab itu, kebanyakan entri aku dalam blog ini akan berkisarkan kehidupan aku sebagai pelajar di Fakulti Farmasi UKM ini. Aku akan kurang memberi komen tentang kejadian yang diluar dari bidang aku sebagai seorang pelajar (padahal aku memang malas nak ambil tahu pun). Aku juga akan kurang meng-post sebarang bentuk ilmu tambahan seperti 'How to grow a Cow' mahupun 'Mengapa anda perlu mandi setiap hari'. Aku ingin mengingati semua kejadian sepanjang aku berada disini sebab aku hanya akan jumpa kawan-kawan aku ni selama 4 tahun ini sahaja.



"LEARN, LOVE, LAUGH"



KRONIK!!



p/s: Apa salah aku sehingga aku dipukul di bahu???

15 April 2011

Vid-Xic

Pagi tadi aku bangun dari mimpi yang menyeronokkan (mimpi aku ngah tido kat kg) dan bercadang untuk revise Toksikologi. Tetiba aku teringat yang aku ada termiss klas Dr. R. So, aku mengkontek cik Mayo untuk mintak records lectures yang aku termiss tu. Seadanya aku di rumah cik Mayo, beliau telah membuat aku tertarik dengan beberapa video.............



This one is cool.....Suara si Najwa nie memang aku suka


dan.......




Tetibe aku rasa cam best lak cite nie...




p/s: 'Ibu mengandung biasanya akan merasa poyo'

14 April 2011

14 April

Hari ini dalam sejarah. Pada tanggal 14 April 1971, Datuk Muhamad Rahmat telah mengumumkan penghapusan kelas peralihan bahasa Inggeris dalam Persidangan Gabungan Pelajar-pelajar Melayu Semanjung bertempat di Ipoh, Perak
(sumber: Arkib Negara)

------------------------------------------------------------------------------------

Pada tanggal 14 April 2011 pula satu sejarah telah terlakar dalam hidup aku. Buat julung kalinya tekanan darah aku turun dari 107/60 mmHg kepada 77/60 mmHg. Pada hari ini juga aku mempunyai perasaan takut untuk menunggang motosikal untuk ke K1. Pertama kali juga dalam sejarah hidup aku pergi mengambil peperiksaan dengan menaiki teksi. Sejarah paling bersejarah dalam hidup aku pada hari ini adalah.......


"Aku minum air yang mengandungi 2g gula dan suku mug air masak"



KRONIK!!!!!


p/s: Air garam sedap tak ye??

Purple-Gelap

Pukul 930 pagi

-
-
-

Aku bersiap untuk berperang dengan paper FK pada jam 1200

-
-
-

Baju purple, kain purple, handphone purple

-
-
-

Even Drug Info aku juga purple

-
-
-

Aku belek pula jari-jemari aku

-
-
-

Juga purple

-
-
-

Kemudian aku nampak semuanya purple

-
-
-

Dan

-
-
-

GELAP!!!!




KRONIK!!!!






p/s: Aku bersiap awal pagi ini sebab risau aku akan 'bergelap' lagi dalam bilik

Mentafsir Masa

Aku memang suka berangan
Sehingga tersalah mentafsir jam di tangan
Ku sangka GMT + 08:00
Rupa-rupanya waktu Asia Pacific yang aku tekan



p/s: Patut la waktu untuk post-post aku sebelum nie jauh beno lari...

F***K = Farmasi Klinikal

Esok ada exam Farmasi Klinikal. Aku agak gementar untuk menghadap soklan yang bakal ditujukan kepada aku esok. Mungkin question paper itu akan boring dan mengalami tekanan perasan apabila melihat muka aku yang berjiwa kacau esok. Answer script pula mengalami gangguan emosi kerana aku jarang-jarang menyentuh beliau. Dapat aku rasakan bahawa Lexi-Comp akan tidak berhenti ketawa terkekek-kekek kerna aku selalu mengusik beliau . Mungkin juga beliau akan marahkan aku kerana menyelaknya berkali-kali.


"Ya ALLAH, Tuhan yang Maha Mengetahui dan Maha Bijaksana, Engkau bantulah hambaMu yang lemah ini"



p/s: Sila jangan salah paham dengan title entri ini!!!!!

13 April 2011

Wawasan 2020

Wawasan 2020 merupakan suatu matlamat yang perlu dicapai dan dikecapi oleh Malaysia. Apabila disebut Malaysia, ia bermaksud seluruh rakyat Malaysia. Semua yang berwarganegara Malaysia perlu berusaha untuk mencapai matlamat 2020.

Wawasan 2020 mempunyai 9 objektif yang merangkumi keamanan dan kebebasan rakyat, pembangunan insaniah serta kemajuan ekonomi. Untuk maklumat lanjut sila ke link ini.

----------------------------------------------------------------------------------

Tajuk entri ini sebenarnya bertemakan negara Malaysia. Aku bukan nak bercerita tentang sejarah Malaysia ataupun memberi komen tentang 1Malaysia. Aku cuma ingin memberitahu tentang event-event besar yang sedang dan akan berlangsung di Malaysia (area KL) pada tahun 2011 yang aku NAAAAAKKK~~~ sangat pergi.



SEPANG INTERNATIONAL CIRCUIT, Malaysia | Home of Motorsports
8 April - 10 April
Sepang International Circuit



15-17 April
KL Convention Centre, KL




Kuala Lumpur International Book Fair 2011
22 April-1 Me1
Putra World Trade Centre


Malangnya, hanya KLIBF 2011 saja yang mampu aku lawati sebab yang lagi 2 event tu berlangsung masa aku tengah final exam. Tak sabar nak pergi sebab nak cari buku-buku ini......










Kalau boleh dapat tandatangan author lagi best. Semoga aku dapat mencari dan membeli buku-buku ini dengan harga yang murah....hehehe




p/s: Aku masih belum berwawasan.....

12 April 2011

Jalan-jalan Cari Makan

Kata orang...............'jauh perjalanan luas pemandangan'


Kata aku....................... 'jauh perjalanan baru dapat makan'



tutup lak kedai nie tadi


KRONIK!!!!



p/s: Rindu pada Beliau...

Mawar Astakona Harum Berlima

Lagu hari ini

-

-

-

-

-

-Esok lagu lain pulak

11 April 2011

Datura-Vampire-Nyamuk??

Hari ini buat revision on Farmacognosy (yea...salah eja...ade aku qesah?!!). Jiran sebelah katil aku ni mengutarakan soklan yang aku sendiri pon tak boleh jawab


Apa yang awak ingat dalam tajuk nie???



Siyesli?????......honesli???



Apa yang aku ingat dalam tajuk nie???

ini jawapan aku..........




'Saya ingat yang saya tak ingat apa-apa'


Kronik!!!





p/s: Tajuk yang takde kaitan

Pulanglah

Hari nie aku suke dengar lagu nie

-

-

-

-



-

-

-

Esok lagu lain pulak



p/s: 'Baliklah'

Suatu Ketika Dahulu

Ketika aku sedang nyenyak tido malam tadi (malangnya harapan hanya tinggal bantal & selimut), aku mimpikan sesuatu. Akan tetapi aku tidak ingat apekah mimpi aku itu dan dalam entri nie tiada satu kejadian pon yang berkaitan dengan mimpi aku tu.

Pada suatu ketika dahulu, aku dibesarkan di sebuah rumah yang terletak di tengah-tengah Kampung Paloh Sg Kiat yang amat tenang dan permai. Aku mempunyai ramai kawan. Kawan- kawan aku terdiri dari laki dan pompuan. Biasanya kami jarang bermain permainan yang menunjukkan sifat keperempuanan seperti masak-masak, kawen-kawen,mak-mak apatah lagi membuat jamuan 'hi-tea'. Kami lebih minat untuk bermain bola sepak, bola tembak rusa, bola tampar dan segala jenis bola kecuali bola mata.

Masih aku ingat pada pokok ciku di tengah-tengah padang di hadapan rumah aku. Poko ciku itu merupakan port untuk aku dan geng-geng aku lepak. Memang syoiiikkk tak hengat. Pokok ciku itu jugalah yang menyebabkan bahagian celah kaki aku antara jari kelingking dan jari manis (kaki pon panggil jari manis ke??) terkoyak. Semuanya akibat paku yang terpaku di dahan pokok tersebut. Sebelum bermain, kami akan memanjat poko tersebut dan susuk di port masing-masing sambil membincangkan apakah permainan yang bakal kami anjurkan pada petang itu.

Kami juga akan melakukan aktiviti makan-makan pada setiap petang lepas asar. Ianya dinamakan sebagai Majlis Makan Bersaing. Aku juga kurang pasti kenapa iainya dinamakan sebagai 'bersaing'...Mungkin kami makan beramai-ramai maka ia dinamakan sebagai 'bersaing' (saing=kawan dalam bahasa Terengganu)....Mungkin juga kami digalakkan untuk 'bersaing' dalam menghabiskan makanan kami. Kebiasaanya aktiviti ini dilakukan di rumah jiran-jiran aku kerna rumah mereka mempunyai lambo (beranda) dan seingat aku tidak pernah sekali pun aktiviti ini dilakukan di rumah aku kerana tangga di rumah aku kat dalam rumah (tak ble tgk pemandangan...huhuhuhu).

gambar sekadar hiasan (syok nye mandi sungai)


Masih banyak aktiviti-aktiviti di zaman bujang yang aku alami. Tetapi aku tulis dalam entri yang lain la pulak. Syoik gak mengimbau kenangan lame nie...KRONIK!!!!




p/s: Penghantar SMS???



10 April 2011

Harapan dan Angan-angan

Malam ini bakal menjadi satu malam yang bersejarah dalam hidup aku.


AKU NAK TIDOOOOO SEPANJANG MALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!......

jangan sape-sape berani kaco aku!!!!!




p/s: Kalaulah perkara ini bisa berlaku

????

adekah aku terlalu BOSAN???????.............................


aku bosan dan aku tukar template blog aku....muahahaha





p/s: kebosanan mempengaruhi perbuatan seseorang

BSN

Let's recap what happened today....

1. Went to the library
2. Get confused with the lecture notes
3. Fisrt time using the IT facility in the lib for more than 1 hour
4. Felt a little bit dizzy cause I didnt take my breakfast
5. Fisrt time being a costumer of 'Kedai Nasi Ayam S'pore'
6. 'Hancurkan harapan orang'
7. Took care of 6 of my nieces and nephews
8. Eat 'kuih gandus'
9. Stuck in front of this laptop with a very very very slow internet connection and get BORED!!!!


Sabrina Adelia yang menghabiskan kdt aku ngan meng-kol cik mayo


Iqbal yang pemurah dan Izz yang lapokan susu Iqbal

Kak Amna yang konpius ngan status begnya


Mea yang makin petah bercakap dan Kak Hasya yang makin ayu



p/s: Interpretasi yang berbeza

Stabil-low

Stabil-Low


aku pon tak tau pe makne dan maksud semua nie....tetibe muncul lam kepala dan rasa cam nak tulis perkataan nie......den aku dapat tgkap sesuatu dari perkataan di atas................

make yourself in STABIL mode even your knowledge in a LOW level


p/s: boring tahap maksima sbb x abes study agik =p

09 April 2011

sorry =(

Hari ni aku ditugaskan utk menjaga ank2 sdare aku. Ibu2 dorg ade exam. Aku mintak tlg cik mayo temankan aku tetapi last2 minute x jd sbb kak long aku ade skali. Kesian cik mayo.....huhuhuhuhu


~~~~~SORRY~~~~~



p/s: Lawak plak tgk tulisan aku nie...hahaha

08 April 2011

Nebbah Rok


Sudah lama aku tidak mengisi ruang dalam blog aku yang gelap dan hitam ini. Seingat aku (padahal baru usha tadi) kali terakhir aku menulis dalam blog ini adalah ketika krisis rusuhan yang melanda rakyat Mesir sekaligus menyebabkan rakyat-rakyat Malaysia berada dalam keadaan yang genting. (Dah cam tulis tinjauan literatur la plak).

Let's get back to the main title. Aku saje letak post ni ngan tajuk 'Nebbahh Rok' yang mana perkataan ini berasal dari Terengganu. Maksud sebenar perkataan tersebut adalah.....Menebas semak samun....YEAH!!!....lalang yang tumbuh kat blog nie lagi tinggi dari aku sbb skang aku ngah duk kat ats lantai n my lappy is on my chair....hehe...InsyaALLAH aku akan cuba utk menulis lagi lepas nie....hehehe

By the way, jom tgk apa yg berlaku spanjang blok nie x di update............



Research proposal presentation


*aku pon xtau nape aku letak gamba penjaga masa ni*



then, ada Kem Penghayatan Tumbuhan Herba kat Sg Congkak untuk penuhkan jam kredit kursus HE



*misai kucing sebagai diuretik*


seminggu lepas kem tu, kitorang ade Majlis Penganugerahan Pelajar Fakulti Farmasi dan aku sbg Exco Perhub. kenalah menghubungkan exco-exco yg len dgn pihak Dewan Besar Tun Rahah


*Dicussion dengan pihak dewan*


Dalam kesibukan aku menguruskan dinner tu, tetiba si Iqbal Danish ni masuk ward lak....



*unit pediatrik tu dpn umah aku je pon*

dan......

Nie lah gambaran dinner pada malam kejadian


*smart lak gamba pintu nie*


after semua program selesai, aku me-reward-kan diri aku sendiri dengan pulang ke Kg Paloh


*sambutan birthday Afiq yang ke-7*


Tapi, ade lagi satu tugasan yang perlu aku siapkan sebelum boleh enjoy....TINJAUAN LITERATUR!!!!!!


*sape nye tesis ntah*


belum sempat aku enjoy after siapkan LR tu, lagi satu kewjipan hidup sebagai pelajar muncul...FINAL EXAM!!!!!



*meja aku mmg sentiasa kosong dari notes-nmpak sgt mls study*


"Ya Allah, Tuhan yang Maha Pemurah, Engkau berkatilah ilmu yang kami pelajari dan Engkau permudahkanlah segala urusan kami, amiin"


*gambar dari surau TIBE*



p/s: Akhirnya~~~