31 January 2010

.:sHiR0 oh $Hir0:.

Mlm td cik faten ajk aku study sesame. Terase cam PJJ la plak coz diye kat KTSN n aku kat Kg Paloh. Mule-mule 2 aku cam da nantuk p cam byk gik yg x study so, aku time je r invitation cik faten 2. Since aku takut nk turun bwh utk wat air, so aku pggil SHIRO-my kucing, utk tman aku...hihi. Mase 2 shiro duk conok2 tido dpn tv p sbb aku da desperate, aku kjutkan gak shiro. Shiro sgt setia temankan aku spnjang aku wat air kopi '0' kat dapur. Sbg balasan, aku bg ye mnum air dutch lady choc yg sjuk. Sebaik sj shiro mnjilat air 2, terus diye build defences cam de sumthing nk kaco diye. Aku cam da takut da,p upe nye shiro trkejut air choc 2 sejuk sgt. Siap je wat air, aku trus mnuju ke arah tgga, menyusuri ruang tamu yg sunyi n gelap. Tetibe bulu roma aku meremang bile ade sumthing yg melintasi aku. Aku branikan diri utk memandang ke arah tgga dan dgn serta-merta hati ku berkata,

Haish!! shiro nih

Sampai je dpn pintu blk, shiro trus mnuju ke tmpat diye tito td n pjamkan mate. Musti diye bengang gile ngan aku...hahaha...tq n sowi shiro =p


Pg tadi aku x nmpak kelibat shiro. Aku tny umi n bak n dorg kate dorg pun x nmpak shiro. sampai r skang bayang shiro pun x nampak. Bak kate maybe shiro majuk coz pg td umi x bagi diye masuk umah. 2,3 menjak nie shiro cam da nyanyuk coz diye suke-suki je nk 'mbuang' kat dlm umah. Perangai diye pun cam da len sket. Ntah2 shiro ni buang tebiat nk mati kot. Oh, shiro jgn r mati agi coz nanti xde org r nk temankan aku. Pulanglah SHIRO...........



28 January 2010

.:||SKPCT||:.

Mase aku duk check email n fb pg nie,tetiba aku dkunjungi sorg awek yg bernama adia. she's my long lost fren from skpct yg duk sbelah aku ms darjah 6 lu. tetiba memori di skolah rndah menerkam ingatan dan kalbu ku.i miss those days...................

Sekolah Pusat Chabang Tiga
Berdiri megah di Malaysia
Satu bangsa satu bahasa
Rukun Negara amalan

Ilmu Teman Sejati
Cogankata diberi
Mari Kita amalkan
Hidup akan berjaya

Sekolah Pusat Chabang Tiga
Lahirkan generasi maju
Mari kita bersama
Menjayakan
Memajukannya.



p/s: dulu aku skelas ngan anak raja tau...hehehe

27 January 2010

PROFESSIONALISME

Apakah itu PROFESSIONALISME....

Tidak menepati masa
-Majlis sepatutnya bermula jam 9.00mlm tapi dilewatkan sejam-

Memarahi seseorang yang langsung tidak ada kena-mengena dengan masalah yang dihadapi
-Abg dari Bangi tu tak de buat salah pape pun, nape nk marah diye lak-

Tidak mematuhi arahan
-Rase nye x perlu kot MC buat pengumuman supaya ambil tmpat sebanyak 2x-

Meninggalkan majlis sebelum majlis tamat
-Kalau stakat datang nk jerit kat calon korg je, rase nye tak dtg pun xpe kot-

Tidak menghargai pengorbanan orang lain
-Kalau dorg sggup korban 6-7jam utk dtg dari BANGI, kenapa tidak kite korbankan masa kite utk dgr ucapan dorg cume utk setengah jam-

Anda bakal berhadapan dengan situasi yg melibatkan nyawa seseorg, jika perkara-perkara remeh ini menjadi amalan anda.....mampukah anda melaksanakan tugas anda dengan penuh PROFESSIONAL???????

26 January 2010

.:|Manifesto MPP UKM|:.

Jam 915pm

Sdeang seronok aku duk mngelamun sambil meneguk secawan kopi yg berasal dari Sabasun(hypermrket kat ganu), tetiba sayup kedengarn satu seruan yg berbunyi:

'perhatian kpd semua pljar KTSN, anda diwjibkan ke DSG utk mndgr manifesto calon2 MPP, SEKARANG!!!'

Dalam keadaan separuh sedar, aku terus tukar bju n head straight to DSG. Lagipun aku mmg da niat nk g sokong MARIAH mlm ni. Sampe je kat DSG, mate trus screen cari dak Rx2 yg len. tetibe ak tnampak mira n cik faten kat ujung barisan sane. tanpe lengah mase, terus aku menapak d sblah cik faten yg duk cbuk msj ayu mase 2.

Jam 1005pm

MC da ready nk stat majlis. Diye buat satu announcement sebnyak 2 kali coz sume org cam buat tak tau jek kat diye

'Ladies n gentlemen, please be sitted'

Kemuadian majlis bermula.Majlis manifesto 2 bjalan ngan lancar even ade gak calon yg tergagap-gagap. Tapi aku paling ske calon no2 FSKB n FPer. Dorg ni mmg dpt sokongan penuh dari pminat dorg. Ade gak penyokong yg cam mnunjukkan simptom hypoglycemia mase wakil dorg berucap n x kurang gak yg duk melalut x tentu hala cam aku nie..hik3

Ape yg myedihkan aku, abes jek calon2 dorg berucap semua penyokong terus blah cam2 je. x tunggu majlis abes pun. Cian calon PMUKM Far coz dorg antara yang last berucap. Tapi ktorg still la ade kat c2. Name pun penyokong 'tegar' (ayat zati) kan. Ade gak r dak2 dari fak len yg tggu.

Jam 1100mlm

Semua wakil utk PMUKM mewakili fakulti masing2 slamat sampaikan manifesto dorg dan mereka djemput turun. Ape yg berlaku, semua penyokong2 dan calon2 skali terus kuar dari dwn. Padahal mase 2 MC da jemput calon2 dari bangi (UMUM) utk sampaikan manifesto dorg. Cume tggal dak Rx je kat lam dwn n beberapa kerat JAKSA n of course semua felo tunggu utk dgr manifesto dorg.

Jam 1155mlm

Majlis bersurai tp aku x dgr pun MC ckp mjlis bersurai. Bila ktorg tgk sume org da bgun, so ktorg pun angkat kaki r jugak, tggalkan majlis yg sgt menyedihkan tu.




p/s: Trimas kpd semua yg tunggu MARIAH berucap.










.:||WelcOmE||:.

Salam

Blog ini aku tulis kerana aku mengharapkan ada sesuatu untuk aku cari dan kutip kembali kenangan aku sekiranya sesuatu berlaku ke atas aku...seperti hilang ingatan.

Catatan peribadi yang tidak begitu sulit dan misteri.