29 September 2010

Hari ini

Hari ini ada workshop Analisi Farmaseutikal II. Workshop ini bukanlah seperti bengkel membaik pulih kenderaan mahupun instruments lab yang rosak. Workshop ini dijalankan bagi 'memutuskan' urat mata dan otak aku. Sepatutnya workshop ini dijalankan di BSH3 dimana kelas pelajar Tahun Dua dijalankan setiap hari. Akan tetapi, kami terpaksa berpindah ke Makmal Farmaaseutikal di tingkat 2 kerana pelajar Tahun Dua mempunyai kelas Farmakologi pada pukul 2 petang.

Structure Elucidation sangat seronok sebenarnya jika anda memahami konsepnya. Kesimpulannya, aku dan Cik Bapooh berjaya meng-elucidate 4 structure mengikut cita rasa kami. Habis sahaja workshop, kami menunaikan solat Asar di T1BE dan mengambil van untuk ke Plaza Rah sebelum 'mara' ke kedai RMT. Di hadapan T1BE, kelihatan beberapa buah khemah telah didirikan. Tiba0tiba aku terdengar satu suara, "Ada orang nak kawen kot", kata suara itu. Agak pelik, kerana tiada tanda-tanda seperti pelamin akan diletakkan disitu melainkan tiga kerusi sofa VIP dan satu rostrum ucapan diletakkan di atas pentas. Apa yang merungsingkan aku adalah, pelajar tersebut sangat yakin dan bersungguh-sungguh dalam mengusapkan kata-kata. Sekian.


p/s: Kunci almari aku hilang. Tak ada baju untuk ke kuliah esok =(

19 September 2010

Back to KL

Malam tadi tidur di k1 di bilik Cik Dudu. Mulai sekarang aku sudah tidak boleh menggelarkan cik Dudu dengan nama cik Dudu sebab cik Dudu sudah tidak seperti cik Dudu yang sepatutnya mendapat panggilan cik Dudu.

Kami (Mimi Loren, Farah, Lily and *cik Dudu yang bukan lagi cik Dudu*) makan-makan di ex-bilik cik Syima. Macam-macam ada, dari nasi berlauk (lauk yang dimakan ngan nasi himpit) hinggalah potato chips semua dihidangkan. Aku makan bagai nak rak. Semua aku makan. Sedaaaaaaapp~~

Oleh kerana aku takut untuk balik dan tidur seorang diri di plaza rah bertemankan kenangan-kenangan bersama house-mates aku maka aku bermalam di bilik *cik Dudu yang bukan lagi cik Dudu*. Sudah lama tidak aku beraya di k1. Kali terakhir aku beraya di k1 adalah pada tahun 2009 (setahun je pun...hahaha). Harapan aku untuk raya tahun ini adalah aku boleh beraya di k1 lagi pada tahun hadapan.



p/s : Gonna miss all the MOMENTSSSSS we had in k1 especially masa kita buat video 'Beraya di UK.....................M'

17 September 2010

Bila perut berbunyi


Lapar

Masak

Nasi goreng + Telur mata + Fries

Menyelerakan













15 September 2010

Konvoi Raya

Beraya, berborak, makan-makan dan me-weng-kan diri bersama kawan-kawan sekolah menengah memang sangat menyeronokkan apatah lagi apabila sudah 4 tahun tidak bersua. Pada tanggal 13 September 2010 bersamaan raya ke-4, aku keluar beraya bersama-sama rakan sekolah menegah ku yang lebih kurang 3-4 tahun tidak ku jumpa. Agak melampau jarak masa itu tetapi itulah hakikat yang perlu anda percayai. Perjalanan kami bermula dari rumah Nurul Asma (my very-very-very best friend) hingga ke rumah terakhir yang kami lawat iaitu rumah Kak Na (seniorku) yang melangsungkan perkahwinan beliau pada hari tersebut.

Lebih kurang 11 orang yang menyertai konvoi ini dengan menaiki 4 buah kereta. Kami masih seperti dulu. Tiada yang berubah. Masih bising, happy go lucky, gila-gila dan yang sama waktu dengannya. Mampukah aku melihat mereka dalam keadaan 'unmatured' seperti pada tanggal 13 September 2010, pada tanggal 13 September 2015??....Semoga ALLAH memberkati kehidupan dan persahabatan kita semua.






p/s: Dapat hadiah buah dokong dari Mard......Thanx!!!

Sekolah Pusat Chabang Tiga

Hari ini adalah antara hari yang agak meletihkan yet exciting to me. I know not all people get excited when they hear the word of


REUNION!!!!



Yeah!!! I'm attending the reunion and I got really excited to see my long lost friends.
Sorry to those that I can't remember.

Here's my list:

Mard
Solehah
Ee
Nad
A'dah
Thirah Liayana
Hazma
Ummi
Irahaj
Nazim
Syam
Adie
Adam
Ayyat
Sabri



13 September 2010

Beraya di jalan Raya

Tanggal 11 September 2010 bersamaan hari raya ke-2, diriku telah keluar bersama-sama sahabat-sahabat dunia akhirat ku untuk menghadiri 'open house' salah seorang daripada kami berenam. Disebabkan mereka-mereka yang lain tidak mempunyai kenderaan maka aku dengan ikhlas hati menjemput mereka dirumah masing-masing (beraya teruslah kat rumah mereka-mereka itu). Dayah adalah insan terakhir yang aku jemput sebelum kami bergerak ke rumah Nadia.
Selesai makan-makan (gulai daging kambing mmg sgt besss) dan borak-borak, diriku menghantar mereka pulang ke rumah masing-masing. On the way ke rumah Mella, kami ter-stuck dalam jem yang agak teruk. Dengan perut yang kenyang, badan yang letih, diriku terus mula rasa berat mata. Mella sudah lama tidak memandu kereta dengan transmission manual dan Acah pula mengalami komplikasi yang sama seperti diriku. Sudahnya, diriku juga yang jadi driver dalam keadaan mengantuk. Memang diriku akui bahawa diriku terlelap ketika menunggu kereta di hadapan bergerak. Agak merbahaya disitu.
Untuk menghilangkan rasa mengantuk, diriku mula mencergaskan minda memikirkan perkara yang perlu dilakukan untuk menghilangkan rasa mengantuk. Haaa!. Diriku terus menekan button lampu hazard dan kedua-dua belah signal kereta ku terus menyala. Kereta dihadapan mula bergerak dan aku tetap membiarkan kereta ku dalam keadaan free gear. Apalagi, menggelabah lah orang di belakang. Beliau mula membunyikan hon tetapi tidak diriku endahkan. Setelah dua tiga kali beliau membunyikan hon barulah diriku menggerakkan kereta. Apalagi, macam nak terbalik kereta ku dengan gelak-tawa kami bertiga. Barulah mata mula rasa segar dan diriku berjaya membawa Mella dan Acah pulang dengan selamat. Alhamdulillah.



p/s: Kalau nantuk mase drive, carilah pekerjaan yang boleh membuatkan anda tergelak sampai nak pecah perut....kah3


Salam Lebaran

Ampun dan maaf andainya
TERkasar bahasa
TERsilap bicara
TERmarah yang tak kena
TERtanya tak tentu hala
TERsasul yang tak sengaja
TERpukul kat mana-mana
TERpekik di telinga
TERhantuk di kepala
TERmoody tak semena-mena
TERumpat bila-bila
TERusik yang sengaja
TER yang bermacam lagi
yang kena-mengena
Semoga dimaafkan kerana anda semua sahabat dunia akhirat saya....


12 September 2010

Puasa

Walaupun puasa dah habis tapi aku tetap nak post gambar nie...keh3