30 October 2011

Peteh Ganu Peteh




Aku happy....

Walaupun Terengganu KALAH. Dalam hati aku tetap sedih. Tapi, Negeri Sembilan worth untuk menang. Player mereka memang besh. Sebenarnya malam tadi seperti game Juara vs Naib Juara Kumpluan B. Nanti Piala Sumbangsih Terenggnu vs Negeri Sembilan lagi. Player mid-field Terengganu pula, silau dengan kepala botak Hai-O kot, that's why selalu tersalah passing kat player Negeri Sembilan. Anyway, aku tetap bangga dengan SHARBINEE dan MARZUKI. Hadi dan Manaf tidak berapa menyerlah malam tadi.

Alasan: Padang rosak.

Tapi memang padang agak tidak best malam tadi. Memang boleh nampak impact kerosakan padang terhadap game malam tadi. Aku suka 2nd gol Negeri Sembilan. Tahniah lagi skali kepada Negeri Sembilan.

TAHNIAH JUGA BUAT TEAM TERENGGANU YANG BERJAYA KE FINAL


Aku tak happy...

Penyokong Terengganu sangat TERUK. Baling bunga api dan terkena peenyokong di bawah. Baling botol air dan air tu terpercik kat aku (mood TENSION). Players sedih dalam stadium, penyokong bersorak pukul penyokong Negeri Sembilan di luar stadium.

Alasan: Tak de duit nak bermalam di hotel. So, bermalam free kat lokap lagi bagus.

Adakah itu dinamakan semangat kesukanan? Memalukan AKU, rakyat Terengganu yang lain, Mad Said, Wahid Endut dan banner Pok Usop.
Haiiiilah, sek kite!!!!


Semangat pergi menyokong


Macam-macam gaya


Punyalah ramai penyokong Terengganu tapi gambo KUNING gak aku amek


oh YEAH!!!


Banner Pok Usop yang lagi beso dari banner Mad Said

KRONIK!!!



p/s: Bola sepak adalah game berpasukan. Jangan salahkan 'lelaki soleh' seorang.






29 October 2011

Menembak

Tak sabar nak 'menembak' di sini lagi

Pantai Chendering aka Battu

KRONIK!!!



p/s: sayang pulak ngan gambo nie

Black and White

Malam ini Terengganu akan menentang Negeri Sembilan di Stadium Shah Alam untuk FINAL Piala Malaysia. Aku bakal menyusul ke sana nanti. Tapi, aku tidak mempunyai T-shirt hitam putih. So, pakai saja blaus. Semoga Terengganu menang malam ini. Negeri Sembilan memang tidak dapat dinafikan kehebatannya. Maklumlah, team yang memang sentiasa dapat ke final selain Selangor, Kelantan dan Perak. Jadi, team Terengganu kene berusaha lebih sikitlah. Jangan main-main seperti final Piala FA hari tu.


PETEH TERENGGANU, PETEH!!!!!!!

White or Black Swan??

KRONIK!!!



p/s: Kurang satu

26 October 2011

Projek 5 Pagi

Kekenyangan menghabiskan DUA pinggan nasi bersama lauk dalca

BEST!!!

KRONIK!!!



p/s: Macam bersahur lak....kih3

24 October 2011

Bollok Seghok

I'm scared of someone,
She's been so means lately,
Even more annoying,
Makes me feel like running,
Oh...The Person in the Mirror,
Why are you acting like this??

KRONIK!!!



p/s: Jangan jadi macam aku

22 October 2011

Bola oh Bola


Alhamdulillah dan tahniah buat pasukan TERENGGANU yang berjaya meng-kalah-kan Selangor dengan aggregat 4-1. Bangga dengan pemain Terengganu especially incik Manap,Sharbinee,Asaári dan beliau yang paling aku minat,Marzuki. Terengganu mara ke FINAL menentang N. Sebilan. Tadi pergi menonton bola sepak di rumah Kak Mala aka adik abang ipar aku. Macam biasa, tentulah penyokong-penyokong wanita yang paling agresif dan bising bila menonton bola sepak termasuk aku. Agak malu disitu kerana biras kakak aku pon ada sama tadi.

Agak kuciwa dengan sikap penyokong Terengganu yang membaling mercun. Tahulah stok raya hari tu tak habis lagi tapi, agak-agak lah. Rilek arr boh. Beng mangak ngak.Haaaissssshhh!!!!!


The Pemain
-ehsan incik gugel-


The Penyokong

Haziq : Abang main bola tak pernah pon off side

Aku : Off side tu camne, abang?

Haziq : Hmmmmm.....entah.


KRONIK!!!



p/s: Nak anak macam Haziq bule tak??

Walimatul urus

Hari ini ada majlis kahwin lagi. Tapi majlis hari ini tidak memberi kesan yang mendalam terhadap aku. Maksudnya, aku tidaklah terasa seperti ingin menangis atau mengimbau kembali perasaan aku ketika kakak-kakak aku berkahwin dahulu.

Aku musykil dengan satu perkara tentang majlis hari ini. Selepas solat subuh pagi tadi, doa selamat telah dibacakan untuk si pengantin. Doa untuk memberkati perkahwinan mereka sekali lagi dibacakan ketika pengantin lelaki tiba di rumah pengantin perempuan. Malangnya, selesai sahaja doa dibacakan, acara menepung tawar dimulakan. Kemudian, majlis diteruskan lagi dengan karaoke. Aku mula konfius. Acara-acara ini akan menambahkan keberkatan kah? Aku juga kurius. Apakah tujuan sebenar walimatul urus diadakan?

Semoga ALLAH memberkati kita semua. Semoga pasangan-pasangan ini bahagia hingga ke akhir hayat mereka. Semoga majlis aku di masa akan datang nanti tidak membuat orang lain konfius dan kurius seperti yang aku alami sekarang.


'Bile mase pulok deppang umoh nenek ade bukit?'


KRONIK!!!

18 October 2011

SNAP & SNAP


SNAP dari beranda rumah


Pada suatu malam yang meriah, kami bermain SNAP. Dan aku kalah. Kekalahan aku telah dirai dengan gelak ketawa housemate-housemate aku dan juga percikan bunga api dari entah insan mana yang tumpang gembira akan kekalahan aku itu. Muka cuak tapi hati gembira. Gembira melihat wajah-wajah yang ceria. WHAT A LIFE!!!!!!....Alhamdulillah



KRONIK!!!




p/s: Bahagia melihat orang bahagia

10 October 2011

3 Generasi

Kasut merah FREE!!!


KRONIK!!!




p/s: Doa yang sangat menakutkan aku.....huhuhuhu

Tawa Dalam Tangisan

Hard to do
-
-
-
Especially when it comes to
-
-
-
THIS

Budak sebelah aku tu da bertunang time nie =(



KRONIK!!!





p/s: Kenapa Lelaki Itu sentiasa sedar akan tangisan aku???

04 October 2011

New Strain

Malam ini sangat rasa mengantuk kerana aku diserang oleh sejenis makhluk halus yang bernama Sleepylococcus. Makhluk jenis ini memang sangat resistant terhadap sebarang cubaan untuk membunuh beliau. Dan aku rasa aku baru sahaja mengenal pasti sejenis makhluk halus yang baru muncul dalam hidup aku.

Domain : Makhlus Halus
Family : Kemalasan
Genus : Merengsa
Species : K. Lazyiae
Binomial Name : Klebsiella Lazyiae
Resistant Pattern : Unknown
Treatment : Unknown


New Day Has Come

KRONIK!!!



p/s: sindrom leukosit MALAS!!!

01 October 2011

Sambungan Cerita??

Antara tajuk-tajuk lagu yang boleh dijadikan sebuah cerita.

Terimalah sayang cintaku seadanya kerana sendu dijiwamu rindu dijiwaku. Niat di hati tak kesampaian untuk mengecapi fantasi mimpi kerana bila cinta didusta menyebabkan lantaran cinta kegelapan. Haruskah kita berpisah apabila niat hati tak nak berpisah namun bila sudah berpisah, apa nak buat.

Main-main dengan Tameya


KRONIK!!!




p/s: Tak tahu yang mana satu @_@